19 Mayıs 2009 Salı

Bizden Haberler

**Batıhan Mina'nın araba koltuğunda kahkahalar atarken aniden yorgunluktan uyuya kaldığında
Annemi Gelibolu'ya gönderdik.Evine gidip biraz bahçeyle uğraşmak istedi,yazın bahçeden ne yiyeceğiz diye fideler aldı ve Gelibolu’ya bahçe ekmeye gitti.Bu arada Batıhan’ a büyük anneannesi,teyzem ve Cansu bakıyor.Dün onları misafir olarak düşündü galiba,sabah uyandığında tekrar görünce hala bizdeler diye bir şaşkınlık yaşadı yavrum.
-Anneanne nereye gitti Batıhan?
-Annn,annn (arabaya binmiş gitmiş yani)
Çalışıyor olmanın bu tür zorlukları var ,çalışan annelerin aileden birilerine yakın oturması büyük avantaj oluyor böyle durumlarda.Gerçi biz şehirden uzaklaştık ama bizi kırmadılar geldiler,yoksa yanımda okula getirecektim ne yapayım ya da annemle gidecekti.
Haftaya Salı ve Çarşamba günü 19 Mayıs dolayısıyla iki gün tatilimiz var, şehre inmek istiyorum artık oğluşumla gezelim şöyle,arkadaşlarımı ziyaret etmek istiyorum,alışveriş yapmak istiyorum ,anlaşılan iki gün yetmiyecek bizeJ
Dün öğlen uykusunu tam uyuyamamış,öğleden sonra sahile yürüyüşe gittik.Batıhan arabada uyuya kaldı,evde de uyumaya devam etti.Uyandığında mızmızlanmalar,ağlamalar hiç böyle yapmazdı,yemek yedirdikten sonra ağrı kesici içirdim.Keyfi yerine geldi bir süre sonra,oğlum bir yerin mi ağrıyor dediğimde başını tutmaz mı? Başı ağrımış oğluşumun , belki düzensiz uyumasından belki de güneş çarpmasından,ama ilk defa bu soruya yanıt verdi,öylesine sormuştum oysa ki,demek ki büyümüş benim kuzum ağrıyan yerini gösterecek artık, yaşasınnnn
Bilgisayarıma format attırmam gerek sanırım çünkü kafayı yemek üzere, takip ettiğim bloglara bile iki saatte bakabiliyorum,inanılmaz yavaşladı,burada anlayan birini (çok zor olucak eminim,küçük yerin dezavantajı) bulsak iyi olur.
Hayat böyle akıp gidiyor,Batıhan’la ilgili enstanteneler:
Babasına çok düşkün bu aralar,geleme saati yaklaştığı zaman baba,baba sayıklayıp duruyormuş,dört gözle gelmesini bekliyor.Bana gelince beni pek iplediği yok,sabah babasını bir yolcu edişi var,öpücükler el sallamalar,kapılarda uğurluyor.Bana gelince kıçını dönüp bakmıyor bile,gidip ben öpüyorum o zaman bile öpmüyorL
Koltukların üzerine çıkmasına alışmıştık,şimdi bunu genellemeye başladı.Sandalyelere çıkmaya çalışıyor,kirli çamaşır sepetinin üzerine çıkmışken yakaladım geçen gün,hem de düşmek üzereyken.Sürekli peşindeyiz,özellikle balkon ve pencere olayı beni endişelendirmeye başladı.
Evimize gelen misafirleri daha çabuk kabullenmeye başladı.Hatta bazılarına kendisini öyle bir sevdirmeye çalışıyor ki görmeniz lazım.
Bebek arabasının keyfine vardı.Artık dağ tepe demeden gezebiliyoruz,çok uzun süre oturabiliyor tabii durmamak şartıyla,durduğumuz an inmek istiyor.

Artık arabaları haricinde hemen hemen hiçbir oyuncağıyla oynamaz oldu.Yatmaya giderken yanına iki tane arabasını alıyor.İkisine de sıkı sıkı sarılıyor,sanki peluş oyuncaklara sarılırcasına,tam uykuya dalmadan mümkün değil alamıyorum elinden,çok sevimli bu hali,rallici mi olucak bu çocuk nedir?
Bu arada topla alakası olmasa da futbol takımını şimdilik seçti.Batıhan aslan mısın yoksa kartal mı? Cevap: Tarrtall
Çocuklarla bir araya geldiğinde onları acayip incelemeye başladı.Bazı hareketlerini de taklit ediyor ve unutmuyor.Geçen gün Minayla buluştular.Annecim Mina nasıl gülüyor dediğimde hemen taklit ediyor.Orada da yürüyüşünü taklit ediyordu Mina'nın,parmak ucunda yürüdü bir süre.

Çocuklar sıcaktan pancar gibi kızarmışlar,arka fonda da annem ve Cansu.

Her zamanki gibi Batıhan'ın krizi tuttu arkadaşlar,yazımı kontrol bile edemeyeceğim hemen yolluyorum.

5 yorum:

eviminnuru dedi ki...

maşallah kuzuya nasılda büyümüş

Rahsan Collyer dedi ki...

Anaaa!!! Mina'nın meşhur pembe taytı yine sahnede!!!

Batıhan&Me dedi ki...

Büyüdü sıpa,eviminnuru sizde taşınmışsınız aynı sıkıntıları paylaştık.Bu yaz iyi dinlenmeyi hak ettik değil mi?
Kız Rahşan kaç tane aldın o taytlardan,her fotoğrafında var ayol,büyütmüşüz yavrularımızı arkadaşım,kocaman geldiler gözüme.

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

aaa minaaaa

Batıhan&Me dedi ki...

Hülyacım Mina'nın bir sürü arkadaşı var,blog blog geziyo daha şimdiden:)))